Rólunk

Szabadságot, egyenlőséget és testvériséget viszünk az utazás világába.
- A BLABLACAR KÜLDETÉSE

A BlaBlaCar a világ vezető közösségi utazási hálózata, amely több mint 90 millió tagja számára teszi lehetővé a telekocsizást 22 ország piacán. A BlaBlaCar technológiai megoldásaival segít feltölteni az utak során az üres üléseket, összekapcsolja a telekocsival vagy busszal utazni kívánó tagokat, és megfizethetőbb, közösségibb és kényelmesebb utazási lehetőséget kínál. A BlaBlaCar környezet- és emberbarát közlekedési hálózata évente 1,6 millió tonna szén-dioxidot takarít meg, és 120 millió emberi kapcsolatot tesz lehetővé.

ÍGY KEZDŐDÖTT MINDEN

Fred 2003 karácsonyán Franciaország vidéki részén élő családjához igyekezett hazajutni, ám ez komoly nehézséget jelentett, mivel nem volt autója, és minden vonat tele volt. Miután lánytestvérének könyörgött, hogy vegye fel autóval, Fred az útjuk során meglepetten tapasztalta, hogy milyen sokan autóznak egyedül. Itt döbbent rá, hogy a már meglévő autók üres ülései egy új utazási hálózat alapját képezhetik. Az elkövetkező évtized során Francisszal és Nicolasszal, a társalapítókkal együtt hárman ezt az egyszerű ötletet a világ vezető telekocsiplatformjává fejlesztették, amely az egy irányba utazó emberek millióit köti össze. Tudj meg többet a BlaBlaCar felépítésének első évtizedéről a Kulisszák mögött című részben!

LEGFONTOSABB SZÁMAINK

  • 90 millió tag
  • 22 ország
  • 25 millió utazó negyedévente
  • Több mint 1,4 milliárd eurót takarítottak meg tagjaink a BlaBlaCar létrehozása óta
  • 263 kilométer egy BlaBlaCar-út átlagos hossza
  • 30 milliárd kilométert osztottak meg a közösségünk tagjai a BlaBlaCar létrehozása óta

Balról jobbra:

Nicolas Brusson, vezérigazgató; Francis Nappez, a vezérigazgató technológiai tanácsadója; Frédéric Mazzella, a BlaBlaCar alapítója és elnöke

ÉRDEKEL, HOGY MILYEN HATÁSSAL VAGYUNK A VILÁGRA?

A BlaBlaCar megduplázza az autók kihasználtságát, miközben egy karbontakarékos hálózatot üzemeltet. A teli autók alternatív közlekedési eszközökhöz viszonyított relatív hatékonyságának, a tagok telekocsizás során tanúsított kedvezőbb vezetési magatartásának és a BlaBlaCar által ihletett, a platformon kívül szervezett telekocsizásnak köszönhetően a BlaBlaCar telekocsizói 2018-ban 1,6 millió tonna szén-dioxidot takarítottak meg. A témakörről bővebben olvashatsz az erről szóló Zero Empty Seats (Nulla üres ülés) című jelentésünkben.

A telekocsizás emellett egy egyedi alkalmat is teremt arra, hogy olyan emberek is megismerhessék egymást, akik, ha nem osztják meg az útjukat, sosem találkoztak volna.

– A Bringing People Closer (Közelebb hozzuk az embereket) a telekocsizás közösségi hatásaira vonatkozó legkiterjedtebb tanulmány, amely felfedi a telekocsizás során létrejövő közösségi kapcsolatokat.

– Az NYU Stern közreműködésével készített Entering the Trust Age (A bizalom korának kapujában) című tanulmányból megismerheted azokat a digitális megbízhatósági eszközöket, amelyek ekkora nagyságrendben lehetővé tették a bizalom kialakítását, és emberek millióinak biztosítanak lehetőséget arra, hogy megosszák hosszú távú útjaikat.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK A BLABLACARRÓL

Legyél része a történetünknek!

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride