Bizalmat építünk! tanulmányunk eredményei

Bizalmat építünk! tanulmányunk eredményei

A BlaBlaCar-nál mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiderítsük, mi erősítheti a közösségen belüli bizalmat.

Mennyire bízol a BlaBlaCar tagjaiban?

A new york-i egyetem professzorával és a közösségi gazdaság szakértőjével Arun Sundararajan-nal közösen vizsgáltuk az online közösségek működési mechanizmusát, azon belül is a BlaBlaCar bizalmi mutatóit. Európa-szerte, a BlaBlaCar 11 országában 18,289 tag adott választ a bizalmat érintő kérdéseinkre.

Az eredményeket alább láthatjátok:

Bizalmat építünk

A válaszadók 88%-a állítja, hogy jelentősen megbízik a teljesen kitöltött profillal rendelkező tagokban. Ez a szám megközelíti azt a 92%-ot, akik nagy mértékben megbíznak barátaikban és lényegesen túllépi azt az 58%-ot, akik a kollégáikról állítják ugyanezt. A jelenség általános igazságát mutatja, hogy ezek a számok állandóak maradtak függetlenül attól, hogy melyik országban készült a kérdőív. Ezen kívül bizonyíték arra, hogy a teljesen kitöltött profil és az értékelési rendszer hozzájárul a közösségen belüli bizalom növeléséhez.Bizalmat építünk tanulmányA témával kapcsolatban még többet az “Entering the Trust Age” című tanulmányból tudhatsz meg. Kattints ide!

Köszönjük minden BlaBlaCar tagnak, akik válaszoltak a kérdőívünkre és mindenkinek, amiért hozzájárultok a BlaBlaCar bizalomra épülő közösségének építéséhez. Az online profilok kitöltésével és a közös utazást követő értékelések írásával nap mint nap alakítjátok azt a megbízható közeget, aminek utazók milliói lehetnek tagjai.


Te már teljesen kitöltötted a BlaBlaCar profilodat? :)

Végezd el a beállításokat most!

Find out more about

Bizalom

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride