A telekocsizás környezetvédelmi befolyása

A telekocsizás környezetvédelmi befolyása

A BlaBlaCar-nál szívügyünk a környezetvédelem, közösségünk tagjaival együtt törekszünk a minket körülvevő környezet megóvására.

A Föld napja alkalmából összefoglaltuk közösen elért eredményeinket.

Üres helyek meghirdetése

Azáltal, hogy összekötjük az egy irányba utazó autósokat és utasokat, világszerte milliónyi üres ülésnek találunk gazdát. Európában egy autóban átlagosan 1.6 ember ül, míg a telekocsizással ez a szám 2.8-ra bővül.

Föld világnapja környezetvédelem

Amikor megosztod az autódban lévő szabad helyeket, automatikusan csökkented a széndioxid kibácsájtást. Közösségünk világszerte, csupán az elmúlt 12 hónapban, 500 000 tonnányi olajat takarított meg, ami egész Los Angeles egy éves áramellátásának felel meg. Ugyanebben az időszakban a telekocsizók 1 millió tonnányi széndioxidtól óvták meg a Földet, ami 400 000, Párizs és New York közötti oda-vissza repülőút megfelelője.

Erdők védelme

Mindezek mellett együttműködünk a PurProject-tel is, amelynek célja a perui esőerdő, illetve az afrikai és ázsiai erdős területek védelme. Eddig 30 millió négyzetméternyi erdőt sikerült Peruban megmentenünk, és összesen 3 kontinensen több mint ezer fát ültetnünk.

Környezetvédelem PurProject

Egy új, élvezhetőbb utazási forma

A telekocsizás természetesen nem csak a környezetvédelem miatt fontos és jó. Egy olyan új közlekedési formát hozunk létre, amely azáltal, hogy összeköti az embereket, valódi közösségi élményt nyújt. A telekocsizók 97%-a vallja, hogy szereti megosztani másokkal az autóját. Így te is segítesz abban, hogy egy jobb, élvezhetőbb utazási formát hozzunk létre.

Köszönjünk!

Legközelebb, amikor velünk telekocsizol, jusson eszedbe, hogy ezzel hozzájárulsz egy igazi, kézzel fogható változáshoz. A telekocsi közösség tagjaként Te is jelentősen segíted a természet védelmét, amit köszönünk neked!

Hirdesd szabad üléseidet  vagy  Keress egy autóst

Find out more about

Környezetvédelem

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride