Tájékoztatás az AutoHop.hu felhasználóinak

Az AutoHop mostantól a BlaBlaCar része.

AutoHop weboldal meszüntetése és felhasználóinak átirányítása

A BlaBlaCar.hu weboldalra („Weboldal”) automatikusan átirányításra kerülnek a www.AutoHop.hu weboldalra kattintó felhasználók. A www.AutoHop.hu weboldal tulajdonosa a The Trust Worx Kft. (a „Társaság”). A Comuto S.A. (székhelye: 84 avenue de la République, 75011 Párizs) („Adatkezelő”) a Társaság egyedüli tagja. Miután a Társaságban egyedüli tag lett, az Adatkezelő a www.AutoHop.hu weboldal külön elérhetőségét megszüntette.AutoHop.hu a BlaBlaCar része

A felhasználók adatainak kezelése

A www.AutoHop.hu weboldalra korábban regisztrált felhasználók a www.AutoHop.hu weboldal megszüntetését követően technikailag automatikusan a Weboldal felhasználóivá váltak, és adataik kezelője a továbbiakban az Adatkezelő. Tekintettel arra, hogy a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) által meghatározott döntéshozatali és betekintési jogosultságok lehetővé teszik, hogy a Társaság üzletmenetével kapcsolatos döntéseket az Adatkezelő mint egyedüli tag önállóan hozza meg, ezzel az Adatkezelő a www.AutoHop.hu weboldal felhasználói személyes adatai kezelésének céljait és módjait is önállóan jogosult meghatározni. Ezáltal a vonatkozó adatok tekintetében a Ptk. erejénél fogva adatkezelő.

Ezen túlmenően, a www.AutoHop.hu weboldalra regisztrált felhasználók személyes adatainak átadása társasági jogi szempontból a Ptk. által meghatározott befolyásszerzés szükségszerű velejárója. (A Ptk. 3:324. szerint az Adatkezelő mint a Társaság egyedüli tagja a Társaságban fennálló szavazatok legalább háromnegyedével rendelkezik, ez „minősített többség megszerzésének” (befolyásszerzésnek) minősül.) Tekintettel arra, hogy a Weboldalt az Adatkezelő üzemelteti, a Weboldal felhasználói is az Adatkezelővel kerülnek szerződéses kapcsolatba a Weboldal segítségével igénybe vehető szolgáltatások használata során. Ezen szerződéskötési folyamat, majd a szerződés teljesítése során a www.AutoHop.hu felhasználói személyes adatainak kezelése az Adatkezelő számára elengedhetetlen.

Ezen túlmenően, a Társaságban való befolyásszerzéssel kapcsolatos üzletrész adásvétel megvalósítása, és a korábban a Társaság által üzemeltetett www.AutoHop.hu weboldalról történő adatmigráció a tranzakciót követően az új Weboldalon keresztül nyújtott szolgáltatások zökkenőmentes nyújtása az Adatkezelőnek jogos érdeke. A felhasználók az Adatkezelő elérhetőségein bármikor jogosultak regisztrációjuk törlését kérni.

Find out more about

Újdonságok

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride