Együtt innovatívan – és globálisan!

Együtt innovatívan – és globálisan!

A mai nap lezárult egy fontos befektetési kör, amely lehetővé teszi, hogy tevékenységünket globális szintre is kiterjeszthessük, és így a létező legjobb szolgáltatást nyújthassuk nektek!

Együtt az alapítók
Nico, Fred és Francis

Ezzel a fontos bejelentéssel egyidőben engedjétek meg, hogy röviden összefoglaljuk mindazt, amit eddig együtt elértünk.

A BlaBlaCar elsősorban közösség…

EGYÜTT, a belénk – csapatunkba, szolgáltatásunkba, és nem utólsósorban tagokként egymásba –  fektetett bizalmatoknak köszönhetően a BlaBlaCar-t mára a világ legnagyobb telekocsi közösségévé tettük, melyet 19 országban több mint 20 millió tag használ. Megbízhatóvá, globális szinten is mindennapivá tesszük a hosszabb távú közös utazást – ez még néhány éve is szinte elképzelhetetlennek tűnt, amikor Frédéric kétségbeesetten próbált hazautazni és meg merte álmodni az utazni vágyókat a hasonló irányba közlekedő sofőrökkel összekötő online felületet. Ti, a BlaBlaCar közösség, mégis lehetővé tettétek ennek az álomnak a megvalósítását azzal, hogy megosztjátok üléseiteket, értékeléseket hagytok, melyek építik a közösségen belüli bizalmat – és azzal is, hogy a saját környezetetekben népszerűsítitek a szolgáltatást. Ti vagytok a Bizalom úttörői!

EGYÜTT új emberi kapcsolatokat hozunk létre azzal, hogy minden szabad hellyel bíró autót BlaBlaCar-rá próbálunk tenni. Eddig, csak 2014 elejétől számítva, a BlaBlaCar 47 millió kapcsolódást tett lehetővé olyan emberek között, akik útjai egyébként talán sosem keresztezték volna egymást – ők azok a legkülönbözőbb korú, kultúrájú és szakmai hátterű tagok, akik úgy döntöttek, egy hosszabb úton együtt utazni szórakoztatóbb és gazdaságosabb is. Mi úgy látjuk, ez egy lépessel közelebb visz mindannyiunkat egy jobb, testvériesebb világ felé. Ezért pedig érdemes keményen dolgozni!

EGYÜTT optimalizáljuk a világ egyik leginkább elpazarolt erőforrását, az üres autóüléseket, és ezzel a megfizethető, barátságos mobilitásra vonatkozó, egyre növekvő igények kiszolgálására számára hatalmas kapacitásokat szabadítunk fel – miközben a környezetet érő negatív hatásokat is csökkentjük. Tudtátok, hogy az elmúlt két évben nagyjából 1 millió tonna CO2-t spóroltunk meg (ami 400.000 oda-vissza Párizs-New York utazás emissziójának felel meg)? Ez is fantasztikus érzés!

Előretekintünk

founders-blogBefektetőink támogatása lehetővé teszi, hogy eredeti víziónk jegyében folytassuk, immár globális szinten, az autóhasználat forradalmasítását: hogy magányos autósok millióinak biztosítsuk a lehetőséget, hogy autóikat megosztva sosem látott mértékű barátságos és megfizethető közlekedési módot kínáljanak az utazni vágyóknak. Megtiszteltetés számunkra, hogy egyike lehetünk a feltörekvő startupok azon csoportjának, akik bebizonyítják, hogy Európa is adhat a világnak olyan globális vezetőket, akik büszkén terjesztik innovatív ötleteiket – saját hazájukból.

A jövőre vonatkozó terveinkről konkrétabban:

  • Kommunikáció: a jelentős növekedés kihívásai közepette továbbra is abszolút prioritás számunkra, hogy szem előtt tartsuk igényeiteket – és ennek érdekében továbbra is folyamatosan rendelkezésétekre fogunk állni, online és offline is.
  • Innováció: fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy folyamatosan fejlesszük mobil alkalmazásainkat és weboldalunkat – hogy olyan új megoldásokat kínáljunk, melyek megkönnyítik utazásaitokat, és megbízható, kiszámítható közlekedési móddá teszik a telekocsizást.
  • Növekedés: új partnerkapcsolatokat hozunk létre, és biztosítjuk, hogy a BlaBlaCar bárhol rendelkezésetekre álljon, ahol szükségetek van rá – hogy még több útvonalon, még gyakrabban utazhassatok együtt, szabadabban és kényelmesebben.
  • Globális terjeszkedés: új piacok felé fordulunk, hogy körbeutazhassátok az egész világot egyetlen applikációval – egy autóban a helyiekkel, egy globális falu lakóiként, mindegy, hogy Budapestről Debrecenbe, Delhiből Chandigarghba vagy Isztambulból Ankarába visz az utatok.

Nagyívű terveink megvalósítása érdekében csapatunk mára több mint 350 szenvedélyes tagot számlál 12 irodában, 3 kontinensen. Minden évben megkétszerezzük a létszámot, de a munkaerőigényünk így is folyamatosan nő. A mostani új befektetés lehetővé fogja tenni, hogy az alapértékeinknek, a felétek vállalt kötelezettségeinknek megfelelő módon vonjuk be a megújuláshoz és globális terjeszkedéshez szükséges új tehetségeket és technológiai erőforrásokat.

Köszönjük!

A ti bizalmatok, aktív részvételek és lojalitásotok jelentik a közösségünket összefogó erőt. 97%-otok szerint a telekocsizás kifejezetten szórakoztatóvá teszi az utazást – ez az a szám, ami minket a legjobban motivál. Minket semmi sem tehetne boldogabbá.

Ezen az izgalmas napon valójában egyetlen dolgot szeretnénk mondani: Köszönjük!Köszönjük húszmillió hihetetlen embernek. Köszönjük, hogy megoszthatjuk veletek ezt az utat.

Fred, Francis, Nico
és a BlaBlaCar Csapat

Find out more about

Újdonságok

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride