Látnivalók a nyári játékoknak otthont adó 6 városban

Látnivalók a nyári játékoknak otthont adó 6 városban

Augusztusban minden szem Rio de Janieróra szegeződik, de nem ez az egyetlen város, amely a 2016-os nyári olimpiai játékok során sportrendezvényeknek ad otthont…

Megkértük a közösségünk helyi tagjait, hogy osszák meg tippjeiket, a São Paulóban található Batman utcai falfirkáktól és rajzoktól kezdve, egészen a manausi Amazonas Színházig.

Alább ismertetjük azokat az olimpiai helyszíneket, amelyeket semmiképpen sem érdemes kihagyni. Ha te is kiutazol a játékokra ne feledd, hogy Brazíliában is megoszthatod útiköltségeidet a helyi BlaBlaCar tagokkal vagy akár más utazóval a világ bármely tájáról :)


Látnivalók São Paulóban

São Paulo Brazília legnagyobb városa, közel 12 millió lakossal. A köznyelvben Sampaként ismert várost felhőkarcolók, széles sugárutak tarkítják, de emellett kiterjedt zöldterületet, parkokat, valamint színes graffitiket és street art műveket találunk a város különböző pontjain.

Helyik tippek Giovanna-tól:

Javaslom a Batman út, vagy ahogy spanyolul mi mondjuk, a Beco do Batman felkeresését Vila Madalenában. Nagyon különleges, hogy bár nagyon látványos az itt található street art, mégis eldugott helyen van, ellentétben az olyan nevezetességekkel, mint a Ponte Estaiada ferdekábeles híd vagy az Avenida Paulista. A Vila Madalena élettel teli környék, számos kiváló bárt találunk errefelé.
- Giovanna M.

Látnivalók São Paulóban

Látnivalók Belo Horizontében

Belo Horizontében nemcsak a lehető legbűbájosabb portugál akcentusban gyönyörködhetünk, hanem a Minas Gerais régió legjobb finomságait is lehetőségünk nyílik megkóstolni. Mindenképpen érdemes sétát tennünk a város gyönyörű parkjaiban és terein.

Helyi tippek Paulo-tól:

Belo Horizontében a Praça da Liberdade tér népszerű találkozópont, ahol mindig történik valami, van valamilyen rendezvény. Érdemes felkeresni a Mangabeiras Parkot, ahonnan pazar kilátás nyílik a városra, és nem mellesleg nagyon gyerekbarát helyszín.
- Paolp B.

Látnivalók Belo Horizontében

Látnivalók Manausban

Nagyon sokan csak az amazóniai őserdőbe tett látogatásuk indulási pontjaként tekintenek Manausra, azonban a város számos látványosággal bűvöli el az idelátogatókat.

Helyi tippek Renan-tól:

Az Amazonas Színházat mindenképpen érdemes felkeresni, mivel a városkép meghatározó eleme. A színház előtti téren átsétálva eljutunk a Paróquia de São Sebastião templomhoz. A városközpontban az Eduardo Ribeiro úton vasárnaponként megrendezett vásárt tudom még javasolni. Továbbá a tavaly felújított Adolpho Lisboa városi piacra is érdemes ellátogatni. Itt az őserdőből származó növényeket használó gyógyítókat és hatalmas – soha korábban nem látott – méretű halakat kínáló árusokat is láthatunk. Ha kicsit csendesebb, eldugottabb helyszínre vágyunk, akkor keressük fel a Manaustól másfél órányira található Presidente Figueiredo környékét, ahol mesés vízesésekben gyönyörködhetünk.
- Renan L.

Látnivalók Manausban

Látnivalók Salvadorban

Bahia állam fővárosa, Salvador igazi kulturális központ, ahol gyönyörű természeti tájakat, építészeti remekeket, kiváló zenét és ízletes helyi konyhát találunk.

Helyi tippek Arthur-tól:

Érdemes Salvador teljes partvidékét felkeresni, különösen a Rio Vermelho környékét. Ha este szórakozni szeretnénk menni, akkor az itt található bárokba érdemes ellátogatni, ahol lehetőségünk nyílik megkóstolni az acarajé-t, amely egy tipikus étel Bahiában. Napközben keressük fel az O Cravinho éttermet Pelourinhóban. A hagyományokat őrző bárban meleg házi italokat és Bahia legjellemzőbb ételeit szolgálják fel.
- Arthur S.

Látnivalók Salvadorban

Látnivalók Brazíliavárosban

Brazília fővárosa a tengerparttól messze helyezkedik el, azonban sokak szerint a város feletti kék ég legalább annyira szép, mint az óceán kéksége. Ezt érdemes személyes látogatás során magunk eldönteni. ;)

Helyi tippek João-tól:

Látogassunk el a Pontão do Lago Sulra, ahol úgy érezhetjük magunkat, mintha egy kikötői városban lennénk, mólóval, bárokkal és éttermekkel. Érdemes ide délután vagy este jönni. Napközben pedig városnézés keretében felkereshetjük a nevezetességeket.
- João Luiz

Látnivalók Brazíliavárosban

Látnivalók Rio de Janeiróban

Minden turista szereti Rio de Janeiro laza, életigenlő hangulatát és bámulatos látképét, tájait. Rióban lüktet a kultúra és az építészet, ha valaki rászánja az időt és bejárja a várost.

Helyi tippek Antônio-tól:

Santa Teresában javaslom a Parque das Ruínas felkeresését. A környék kimagasló pontján, erdős vidéken található ez a régi ház. Ha szerencsénk van, akkor elcsíphetünk élő koncerteket is. Érdemes még Dois Irmãos hegyére felmászni, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Rióra, mert többek között a Rodrigo de Freitas lagúnára, a Corcovadóra, vagyis a Krisztus-szoborra és az Ipanema strandra is ráláthatunk innen.
- Antônio G.


Szeretnél telekocsizni a BlaBlaCar-ral Brazíliában?

Hogy használni tudd a BlaBlaCar-t Brazíliában, csatlakoztasd a Facebook-fiókodat a BlaBlaCar fiókodhoz. Mindössze annyit kell tenned, hogy felmész a BlaBlaCar magyarországi oldalára www.BlaBlaCar.hu. Miután bejelentkeztél, keresd meg az Ellenőrzések menüpontot, ahol beállíthatod, hogy a Facebook-fiókod kapcsolódjon a BlaBlaCar fiókodhoz. Ha ezzel megvagy, akkor irány a brazil honlapunk: www.BlaBlaCar.com.br. Jelentkezz be, és már kereshetsz is magadnak utat a megszokott módon. Ha pedig úgy döntesz, hogy felkeresed a blogposztunkban javasolt helyeket, akkor kiváló időtöltést és szórakozást kívánunk neked!

Find out more about

Tippek helyiektől

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride