AutoHop a BlaBlaCar-hoz csatlakozik

AutoHop a BlaBlaCar-hoz csatlakozik

Mától a BlaBlaCar, a világ legnagyobb telekocsi-közössége, része a magyar alapítású AutoHop

Budapest, 2015. március 11.

A vezető Közép-Európai telekocsi közösség, a magyar alapítású AutoHop a mai nappal a világvezető telekocsi platform, a BlaBlaCar részévé válik, a AutoHop rendszere teljes egészében integrálódik a BlaBlaCar platformba. A 2012-ben a Haidekker-fivérek (István és Balázs) által alapított AutoHop rövid idő alatt a régió legnagyobb telekocsi közösségévé nőtte ki magát; Magyarország mellett Romániában, Szerbiában és Horvátországban is elérhető. A 2006-os alapítású BlaBlaCar mögött az Accel Partners és az Index Ventures befektetői állnak.

A telekocsi szolgáltatás lényege, hogy összeköti a városok között azonos irányba igyekvő autósokat és utasokat. Az autósok így bármikor találhatnak utasokat, akikkel megoszthatják költségeiket, az utasok pedig olcsón és kényelmesen érik el úti céljukat és sokszor háztól-házig szóló közlekedési megoldáshoz jutnak.

Az AutoHop a BlaBlaCar-hoz hasonlóan, tagi értékelésekre épülő, megbízható telekocsi közösséget hozott létre, melynek tagja költséghatékonyabban, élvezetesebben utaznak hosszabb távokon. A közösség tagjai maguk választják ki, kivel és mikor utaznak, a felhasználók valódiságát és megbízhatóságát a korábbi utazások után kapott értékelések, Facebook-azonosítóval történő bejelentkezés, élő telefonszám, és a személyes felhasználói profil garantálja.

A mai csatlakozással az AutoHop tagok automatikusan a világ legnagyobb telekocsi közösségének tagjaivá válnak, amely 10 milliónál is több tagot számlál immár 18 országban. A magyar, román, szerb és horvát telekocsi közösség a továbbiakban sokkal nagyobb számú utazáshoz fér majd hozzá Európán belül: a BlaBlaCar közösség tagjai jelen pillanatban is több mint 2 millió út közül választhatnak. További előny, hogy a BlaBlaCar okostelefon alkalmazásának köszönhetően a tagok mobiljukról (iOS, Android) is választhatnak a meghirdetett utak közül, illetve, autósként az alkalmazás segítségével még egyszerűbben hirdethetik meg szabad üléseiket.

“Büszkék vagyunk rá, hogy a “BlaBlaCar-család” részévé válunk. A BlaBlaCar rengeteg hasznos tapasztalatot és technológiai tudást halmozott fel, amely kulcsfontosságú a további fejlődésünk szempontjából. A nagyobb városok összekapcsolása mellett célunk, hogy a tömegközlekedési szempontból nehezebben megközelíthető kisebb városoknak és falvaknak is jelentős közlekedési alternatívát kínáljunk.” — mondta el Haidekker István, az AutoHop társalapítója.

“Az AutoHop csapata képes volt egy bizalom alapú közösséget létrehozni és rövid időn belül a régió vezetőjévé válni. A víziónk közös: még közösségibbé, költségkímélőbbé és hatékonyabbá tenni a közlekedést Európában és azon túl.” — mondta el Nicolas Brusson, a BlaBlaCar nemzetközi terjeszkedésért felelős társalapítója.

Az AutoHop platform teljes egészében a BlaBlaCar rendszerébe olvad, a tagok profilja, értékelései és meghirdetett útjai tovább élnek a BlaBlaCar-on. Az AutoHop csapata továbbra is folytatja a közösség építését és támogatását, de immáron BlaBlaCar név alatt. Az újonnan csatlakozó négy kelet-közép európai országgal együtt immár 18 országban, többek közt Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Portugáliában, Oroszországban, Spanyolországban, Törökországban, Ukrajnában, valamint az Egyesült Királyságban és Indiában is elérhető BlaBlaCar.

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride