Büszkén mutatjuk be Pétert, legújabb Nagykövetünket

Büszkén mutatjuk be Pétert, legújabb Nagykövetünket

Péter gyakran utazik Budapest és Marosvásárhely között. Bejegyzésünkben beszámol első útjáról, és az is kiderül, hol érdemes tankolni vagy körülnézni, ha Erdély mesés tájain autózunk.

Szia! :) Kérjük, mesélj egy kicsit magadról!

Székesfehérvár mellett élek, Bodajkon. Budapesten végeztem főiskolát teológia-lelkészi, majd teológia-pasztorálpszichológiai szakirányokon. Emellett tolmácsolással, könyvfordítással is foglalkozom. Aktív zenész, zongorista vagyok, szeretek motorozni és kerékpározni is.D_Peter telekocsi nagykövet

Honnan hallottál a BlaBlaCar-ról?

A BlaBlaCar-ról elsőként az interneten olvastam, és nagyon praktikusnak, jónak gondoltam az alapötletet. Végülis: ha úgyis utazok egy adott útvonalon, miért ne osztanám meg a helyemet másokkal, spórolva az üzemanyagon és egyúttal izgalmassá téve az utazást? Közösségi ember vagyok, számomra sokat jelent, ha egy hosszabb utat valakivel beszélgetve tehetek meg. Így csak úgy repülnek a kilométerek, és sok új dolgot megtudok másokról is, sőt, alkalmanként jó barátságok, ismeretségek is szövődhetnek így. Nem bántam meg, hogy belevágtam! Azóta ahányszor csak utazok, mindig hirdetem az utaim, általában nagy sikerrel! Örülök a sok pozitív visszajelzésnek, melyet utasaimtól kaptam és kapok mind a mai napig.

Milyen útvonalon szoktál telekocsizni?

Általában Budapest és Marosvásárhely között autózok. Ez egy hozzávetőlegesen 500 km-es út, így külön előny, ha BlaBla-val töltheti az ember :) A Királyhágó csodaszép látvány Nagyvárad után, valamint Kolozsvártól az A3-as Autostrada Transilvania mentén is sok szép látnivaló van. Közvetlenül a határ román oldalán található egy Rompetrol kút, valamint szintén van egy Bánnfyhunyadon is, tankolásra leginkább ezeket ajánlanám, mivel tapasztalataim szerint ez a két legjobb és egyben legolcsóbb állomás.

Hogyan emlékszel vissza az első BlaBlaCar-os utadra?

Az első utam azonnali szenzáció volt, egy párt vittem Marosvásárhelyről Budapestre. Mint kiderült, Iasi-ban tanultak románul mind a ketten, és magyarul természetesen nem beszéltek :) Angolul, és néhány esetben a gyenge románomat bevetve románul tudtunk kommunikálni, de az út nagyon érdekes volt, és kimondottan élveztem! Éjjel érkeztek Budapestre, egy addig ismeretlen hotelbe. Mivel a várost nem ismerték, gondoltam segítek nekik, és egészen a hotelig vittem őket. Nagyon hálásak voltak, azt gondolom mind a hármunknak nagy élmény volt az első közös, BlaBlaCar-os utazás!

Én azóta már utaztam együtt a véletlenszerű utastól kezdve a rendezvényszervezőig, a masszőrtől a hivatásos gitárművészen át a motocross-versenyzőig mindenkivel! Ennyi emberrel közösségi utazás nélkül nehezen ismerkednénk meg útközben! :)D.Peter telekocsi nagykövet utassal                                D.Peter telekocsi nagykövet utasokkalPéterrel utazni utasai szerint is szuper élmény. Eddig 24 értékelést kapott, amelyek egytől egyig erről tanúskodnak:

Péter egy pontos, figyelmes sofőr, és nem utolsó sorban, egy nagyon közvetlen, barátságos személy is, akivel a hosszú és unalmas utak csak úgy hipp-hopp eltelnek. Legközelebb is szívesen utazom majd vele!
- B. Hajni
Kellemes idő volt Péterrel az utazás remek társaság. Egy nagyon jó és érdekes embert ismertem meg. Sok mindent tanultam tőle :)
- F. Roland
Teljes profilját és további nagyszerű értékeléseit itt megtekintheted.


Péter, köszönjük tevékenységedet az egész utas közösség nevében, nagyon örülünk, hogy megosztottad velünk telekocsis élményeidet! :)
Tetszett Péter története? Ha Te szeretnél lenni a következő hónap Nagykövete, kérjük, írj nekünk a [email protected] e-mail címre.

Find out more about

BlaBla Közösség

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride