A legjobb zenei fesztiválok 2016 nyarán

A legjobb zenei fesztiválok 2016 nyarán

A jó idő beköszöntével egyre többet gondolunk a nyaralásra és az elmaradhatatlan nyári fesztiválokra, így a BlaBlaCar csapat zenerajongói összeállítottak számotokra egy listát az idei nyár kihagyhatatlan európai zenei eseményeiről.

Kényelmes, biztonságos, olcsó és szórakoztató! A telekocsizásnál aligha találhatsz jobb megoldást, hogy a hozzád hasonló fesztivál rajongók társaságában juthass el a kedvenc zenei eseményedre. Hirdesd meg szabad üléseidet vagy keress egy autóst most!

Hellfest fesztivál, Franciaország

Minden év júniusában 150 ezer fesztiválrajongó gyűlik össze a nyugat- franciaországi Clisson-ban, hogy ezt az egyébként csendes kisvárost Európa metál fővárosává varázsolják. A hat színpad egyikén a hard rock, metál és punk zene olyan képviselői léptek már fel mint az Iron Maiden, Deep Purple, ZZ Top, Motörhead vagy a KISS. A keménynek hangzó zenei stílusokhoz rendkívül barátságos hangulat társul, így a metál zene rajongóival kapcsolatos régi közhelyeket nyugodtan a bejáratnál hagyhatod!

Hellfest fesztivál
Hellfest, Franciaország

Melt! fesztivál, Németország

Björk, Aphex Twin, Oasis, M83, Woodkid és Boys Noize. Csak néhány név a rock és elektronikus zene legnagyobbjai közül, akik eddig felléptek a németországi Gräfenhainichen városában, az 1997 óta megrendezendő Melt! zenei fesztiválon. A “Fém városa”-nak is keresztelt különleges helyszín, ami becenenevét a hatalmas fém daruknak és ipari hulladékoknak köszönheti, minden év júliusában 200 ezer zene rajongónak ad otthont. A napozás szerelmeseinek itt sem kell lemondaniuk kedvenc időtöltésükről! A közeli tó, számos strandjával, biztosan garantálja a felhőtlen kikapcsolódást.

Melt! fesztivál
Melt!, Németország

Woodstock fesztivál, Lengyelország

A nyugat-lengyelországi Woodstock festival, ami csak nevében egyezik az 1969-es amerikai elődjével, egy teljesen ingyenes, szabadtéri fesztivál. A 2014-ben mért 750 ezernyi látogatójával Európa legnagyobb közönségszámú fesztiváljává vált! Az 1995-ben először megrendezésre kerülő eseményen azóta számos lengyel és nemzetközi együttes lépett már színpadra, akiket ugyanaz a motto köt össze: “Szeretet, barátság, zene”.

Woodstock fesztivál
Woodstock, Lengyelorszag

Nashestyje fesztivál, Oroszország

Oroszország egyik legnagyobb fesztiválját minden olyan igazi rock rajongónak ajánljuk, aki egyben eredeti kulturális élményre is vágyik. A fesztivál egyik különlegessége, hogy a zenészek ingyen, kizárólag a rock zene iránti szeretetükből lépnek színpadra! Az olyan ismert együttesek mellett mint Alisa vagy a Korol i shut egyaránt lépnek fel tehetséges, kezdő zenekarok, akiknek ez a lehetőség jelenti az első lépéseket a hírnév felé.

VOLT / Balaton Sound / Sziget fesztivál, Magyarország

A soproni VOLT Fesztivál 2016-ban 24. alkalommal nyitja meg kapuit. Magyarország legismertebb és legnépszerűbb vidéki zenei esemény helyszíne a LŐVÉR Kemping. A rendezvényre a zenei kínálat sokszínűsége jellemző, a különböző helyszíneken a rock, az elektronikus zenei, a világzenei és a jazz koncertek mellett számos más műfaj képviselőivel is találkozhatunk. Idén nyáron a fellépők között lesz minden idők egyik legsikeresebb rockbandája, az Iron Maiden és a dalaival milliárdos nézettségeket elérő rapsztár, Wiz Khalifa.

VOLT fesztivál 2015 Sopron
VOLT fesztivál, Fotó: Mudra László

Idén nyáron rekordszámú nemzetközi sztárvendég teszi tiszteletét a Balaton Soundon, köztük a Grammy díjas duó, Macklemore & Ryan Lewis, valamint 2015-ben a világ legjobb DJ párosának választott Dimitri Vegas & Like Mike. A szervezők az idei évtől új szolgáltatással is kedveskednek azok számára, akik igazán különleges élményre vágynak: a nemzetközi house, tech-house és deep house szcéna élvonalába tartozó előadók speciális daytime szetteket játszanak a Balaton Sound Party hajóján, így minden délután 4 órás féktelen party-utazásra számíthatunk a nyílt vízen.

A Sziget alapvetően diákoknak szervezett, kisközönségű fesztivál, az elmúlt 20 évben Európa egyik legnagyobb zenei eseményévé fejlődött. Szerencsére azonban eredeti céljából, hogy egyesítse a zenei paletta legkülönfélébb rajongótáborait, az évek alatt semmit sem veszített. A “Szabadság szigete”-nek is nevezett fesztivál Óbuda magasságában, valóban egy dunai szigeten kerül megrendezésre és talán egyike a ma létező legnemzetközibb zenei eseményeknek. A sokszínűséget a fellépők változatossága is hűen tükrözi: az idei fesztiválózók Rihanná-tól kezdve Dia Antwood-ig minden stílus képviselőjét láthatják. A virágból készített fejdíszed és batikolt polód semmiképpen se hagyd otthon… A jelszó: Béke és zene!

Collisioni fesztivál, Olaszország

A visszafogottabb élmények kedvelőinek az olaszországi Barolo megye zenei és művészeti fesztiválja a tökéletes választás. Mindegy, hogy egy kellemes koncertet hallgatsz egy pohár olasz vörösborral a kezedben vagy egy nagy sétát teszel a festői város képzőművészeti kiállításain, az élmény hamisítatlanul olasz és mindenképpen felejthetetlen lesz.

Bilbao, BBK live fesztivál, Spanyolország

A baszkföld szívében elhelyezkedő Bilbao-ban mindent megtalálunk, amire csak egy nyári látogatás során szükségünk lehet: a tenger közelségét, a Frank Ghery által tervezett hires Guggenheim múzeumot vagy éppen a Bilbao BBK Live nevű szabadtéri, nyári fesztivált. A 2006 óta megrendezésre kerülő esemény idei műsorán olyan nemzetközi rock együttesek és előadók szerepelnek majd mint az Arcade Fire, a Pixies, a New Order és a Tame Impala. Emellett a szervezők az elektronikus zene kedvelőiről sem feledkeztek meg: az Âme és az Erol Alkan szintén jelen lesz az eseményen.

BBK live fesztivál
BKK live, Spanyolország

Oszd meg az utat és az élményt a többi telekocsizóval, hogy a fesztivál már az autóban elkezdődhessen!

Utazz BlaBlaCar telekocsival

Find out more about

Fesztiválok

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride